beardeaux-producer

Beardeaux klinkt misschien als een merk voor een baardolie, maar niets is minder waar. Beardeaux is namelijk een producer die o.a. een platina hit heeft gescoord, waaronder “Een ding van F1rstman.”Dit is het eerste nummer geweest van F1rstman met een echte Bollywood-sound en is meteen goed aangeslagen in de Nederlandse scene.

Producer Beardeaux – Ergin Dundar – sinds 2016 getekend bij Nouveau Riche – de publishing van Boaz van de Beatz, heeft na deze release natuurlijk niet stil gestaan en gewerkt aan internationale producties voor o.a. Diplo, Starrah (Imperfections) (songwriter van Rihanna, Drake, Nicky Minaj), Lil Yachty (worry no more), Famous Dex (Champion), Nelson Freitas en Era Istrefi (Bonbon).  Er zijn helaas maar weinig Nederlandse Producers – afgezien van Giorgio Tuinfort en Boaz van de Beatz –  die voet aan de grond weten te krijgen in het buitenland. Beardeaux is hierin geslaagd, door zijn talent, extreme toewijding en vernieuwende sounds. Als zijn concurrenten aan het slapen zijn, is hij nog tot in de ochtenduren bezig met werken aan nieuwe producties in 1 van de beste studio’s (Poundcake Rotterdam) van Nederland.

Wij hebben Beardeaux tijdens een interview een aantal vragen kunnen stellen om hem beter te leren kennen.

Hoe lang ben je al bezig met het maken van muziek?

Ik ben begonnen met het spelen van gitaar sinds mijn 6e tot de dag van vandaag. Ik hield al van kleins af aan al van muziek maken, maar ook van bouwen van ingewikkelde dingen met Lego onderdelen (ik weet, klinkt een beetje Nerdy). Ik was al van kleins af aan zowel muzikaal als creatief bezig, maar wist nog niet dat ik een carrière zou kunnen maken van mijn hobby, totdat mijn neef en mijn huidige manager, mij kennis liet maken met de DAW software `Fruity Loops.’ Ik kon hiermee een beat bouwen. Muziek maken en bouwen;2 vliegen in 1 klap. Ik vond de mogelijkheden zo interessant dat ik mijzelf er 24/7 mee bezig hield om alle ins en outs te leren van het programma. Ik raakte geobsedeerd, maar wilde meer weten en leren, dus het kiezen voor een SEA opleiding was een logische vervolgstap voor mij. Tijdens mijn studie aan de SEA ben ik wel over gegaan op Logic, waar ik tot de dag van vandaag nog steeds mee werk.

Dus je bent een Self-Taught producer?

Ik heb veel dingen zelf geleerd, zoals de meeste producers, aan de hand van vele online tutorials. Elke dag beats blijven maken, mijzelf blijven ontwikkelen en nieuwe dingen uitproberen aan de hand van Trial and Error, hebben mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb wel de SEA opleiding afgerond om mijn Engineering titel te halen, maar voel dat ik nog steeds niet ben uitgeleerd. Een Engineer is namelijk nooit uitgeleerd. Ik blijf mijn gehoor dagelijks trainen en probeer altijd vernieuwend te zijn, om de concurrentie voor te kunnen blijven en/of aan te kunnen gaan in het buitenland. Het zelf afmixen van mijn producties is voor mij daarom dan ook een belangrijk onderdeel van het gehele proces.

Heb je geen ambities om in Nederland door te breken of ben je puur en alleen gefocust op Amerika?

Alhoewel ik hier ook heb samengewerkt met artiesten zoals F1rstman,BKO, Ronnie Flex, Supergaande en Sjaak, liggen mijn ambities toch in het buitenland. Mijn stijl is meer US  gericht en ik heb daarom dan ook de lat altijd erg hoog gelegd voor mijzelf. De eisen en kwaliteit die ze verwachten van je als Producer in de Verenigde Staten liggen veel malen hoger dan in Europese landen.

Wat vind je het minst leuke aan je vak?

Het wachten… dat ik soms lang moet wachten op een bevestiging dat een track waar ik aan heb gewerkt, ook daadwerkelijk wordt uitgebracht. Het is eenmaal zo dat je als producer lang moet wachten op een antwoord van een label, A&R manager of een artiest  (vooral in Amerika). De nummers die tot nu toe zijn uitgekomen, heb ik soms wel langer dan een jaar geleden afgemaakt, voordat ik een bevestiging heb ontvangen dat het uitgebracht gaat worden. Tot nu toe zijn bijna alle beats, die bij de juiste mensen terecht zijn gekomen, ook gelukkig uitgebracht en daar ben ik blij om. Geduld is een schone zaak in deze business..vertrouw in jezelf en blijf in de tussentijd groeien is mijn tip voor andere producers. Ik heb meer producties gemaakt dan dat ik onder de aandacht heb kunnen brengen bij andere artiesten of labels, maar deze zullen uiteindelijk ook vanzelf hun weg vinden naar de juiste artiest. Het is een kwestie van tijd, als je skills goed zijn.

Ben je alleen maar bezig met je muziek of heb je ook een relatie?

Ik heb wel wat relaties gehad welke op 3 vingers te tellen zijn, maar ben momenteel alleen maar bezig met het maken van muziek. Relaties vormen toch op de 1 of andere manier een afleiding. Ik wil mijn focus alleen op muziek richten en niet op een vrouw. Dat komt later wel. Er zijn zelfs nachten dat ik in de studio overnacht en dat kan ik op dit moment niet combineren met een relatie. Muziek maken is mijn grote liefde, dus ik vind het niet erg om er een relatie voor op te offeren.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here