spotify-verdiensten

Dit jaar is bijna voorbij en misschien willen jullie weten wie de meeste Spotify streams hebben gehad in 2018. Opvallend is dat Nederlandse rappers Spotify domineren als we kijken naar hoe vaak hun nummers worden gestreamd. Er werd in 2018 veel naar Nederlandstalige rap geluisterd op Spotify. Maar liefst Acht van de tien meest gestreamde artiesten zijn rappers uit Nederland, als we de lijst van Nederlandse top 10 erbij pakken die Spotify heeft gepubliceerd.

De nummers Verleden Tijd van Frenna en Lil’ Kleine en natuurlijk het nummer Catch Up van Josylvio hebben hoogtepunten behaald in 2018.

Populairste artiesten top 5 Spotify

1.Yosylvio

2.Ronnie Flex

3.Lil Kleine

4.Frenna

5.Bizzey

Boef, Sevn Alias en Broederliefde staan ook in de top 10 van Nederland.

Maar wat zijn de verdiensten nu van deze rappers op Spotify?

Spotify betaalt een klein bedrag uit van ongeveer €0,0050. Dit zou betekenen dat bij een stream van 100 miljoen een bedrag kan verdienen van 500.000 Euro! En dat als Nederlandstalige rapper. Het geld wat ze met optredens verdienen zit hier niet eens bij, dus je kunt je wel voorstellen waarom iedereen tegenwoordig wil rappen. Waar vroeger in Nederland geen geld mee viel te verdienen is tegenwoordig Big Business!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here